Pas de tekstgrootte aan: bl-minus-gray bl-plus-blue

Zorg in natura (PGB en Hulp in het huishouden)

  • Gepubliceerd: 05 november 2015
  • Laatste update: 05 november 2015

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een bedrag waarmee u zelf hulp bij het huishouden, begeleiding of een voorziening zoals bijvoorbeeld een scootmobiel of rolstoel kunt kopen. De gemeente kijkt of u daarvoor in aanmerking komt, nadat u hier een aanvraag voor heeft ingediend. U kiest voor een persoonsgebonden budget. Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het opstellen van een begroting (budgetplan), het regelen en betalen van uw zorg.

Kijk voor meer info en hoe u een WMO aanvraag kunt doen op de site van de Gemeente Den Haag

Voor langdurige of intensieve verpleging en verzorging thuis kunt u een pgb aanvragen. Hiervoor hebt u een verwijzing nodig (een geldige medische oorzaak). Hiervoor kunt u in 2015 terecht bij een verpleegkundige (niveau 5) van de thuiszorgorganisatie in uw gemeente. Dus niet meer bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Voor wie is de pgb verpleging en verzorging?

  • Volwassenen die langdurig verpleging of verzorging nodig hebben. Het gaat hierbij niet om klachten die ontstaan door ouder worden. Denk hierbij aan een verpleegkundige die u wast vanwege uw handicap of een injectie komt geven.
  • Kinderen tot 18 jaar, met complexe somatische problematiek of een lichamelijke handicap. Zij hebben behoefte aan permanent toezicht of altijd verpleegkundige zorg nabij beschikbaar.
  • Kinderen tot 18 jaar met licht complexe problematiek. Zij hebben één of meer specialistische verpleegkundige handelingen nodig en hulp moet binnen 15 minuten ter plekke zijn.

Zo vraagt u een pgb aan voor verpleging of verzorging

  • U hebt een indicatie nodig. Een verpleegkundige van een thuiszorgorganisatie in uw gemeente kan uw zorgbehoefte en medische indicatie vaststellen.
  • Kies het juiste aanvraagformulier & lees nog meer informatie door via deze link.

Hulp in het huishouden nodig?

U kunt zelf een zorgaanbieder kiezen uit de lijst van zorgaanbieders, als de gemeente aangeeft dat u er recht op heeft. Kijk voor meer informatie & de lijst op de site van de Gemeente Den Haag.

 

 

 
 
 
Haagse Ouderen is onderdeel
van Xtra welzijn en de 3 werkmaatschappijen
VÓÓR, MOOI en Zebra.
 
Voor telefonische informatie klik op onderstaande link
en u komt terecht bij de telefoonnummers van
de wijkcentra / servicepunten XL:

http://bit.ly/1BhKQbG

 

 

Social Media

Youtube