Pas de tekstgrootte aan: bl-minus-gray bl-plus-blue

Huishoudelijke hulp

  • Gepubliceerd: 05 november 2015
  • Laatste update: 05 november 2015

Als u ouder wordt, moeilijker ter been bent of door een beperking of handicap niet meer zo gemakkelijk voor uzelf kunt zorgen, kan huishoudelijke verzorging aan huis een uitkomst zijn. Deze huishoudelijke verzorging wordt door de gemeente georganiseerd, via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Aanvragen kan telefonisch, bij het stadsdeelkantoor of via internet.

U kunt een aanvraag indienen als u in Den Haag woont en niet uw eigen huishouden kunt doen. Een medewerker van de gemeente Den Haag neemt telefonisch contact met u op. De medewerker vraagt u naar uw mogelijkheden, beperkingen, gezondheid, woonsituatie en eventuele hulp van mensen in uw omgeving. Deze informatie is nodig om een juiste indicatie te kunnen stellen.

Als de gemeente Den Haag oordeelt dat u huishoudelijke verzorging nodig hebt, krijgt u een indicatie. U kunt de huishoudelijke verzorging op twee manieren regelen: als ‘zorg in natura’ of met een ‘persoonsgebonden budget’ (meer info hierover in menu rechts). Krijgt u huishoudelijke hulp toegewezen, dan kan het zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Dat is afhankelijk van uw inkomen.
Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Den Haag

Hieronder vind u een link met alle aanbieders voor huishoudelijke zorg.

Namen aanbieders huishoudelijke zorg

 

 
 
 
Haagse Ouderen is onderdeel
van Xtra welzijn en de 3 werkmaatschappijen
VÓÓR, MOOI en Zebra.
 
Voor telefonische informatie klik op onderstaande link
en u komt terecht bij de telefoonnummers van
de wijkcentra / servicepunten XL:

http://bit.ly/1BhKQbG

 

 

Social Media

Youtube