Pas de tekstgrootte aan: bl-minus-gray bl-plus-blue

RegioTaxi Haaglanden

  • Gepubliceerd: 14 mei 2011
  • Laatste update: 07 november 2013

De RegioTaxi Haaglanden is toegankelijk voor iedereen. Het is een combinatie van taxivervoer met openbaar vervoer. U reist, net als met een taxi, van deur tot deur. Alleen ‘deelt’ u dit vervoer met anderen. Onderweg haalt de RegioTaxi ook andere reizigers op. Daardoor kan de rit langer duren dan een rechtstreekse taxirit; maximaal 20 minuten langer. De RegioTaxi rijdt tussen 06.00 en 01.00 uur en komt in alle gemeenten van het Stadsgewest Haaglanden.
De betaling verloopt via een zonesysteem. U betaalt voor iedere zone waarin u reist. Dit zijn de openbaarvervoerzones, zoals die ook gelden voor het reizen met bus en tram. (NB Na de invoering van de ov-chipkaart zal het ‘gewone’ openbaar vervoer niet meer met zones werken.) De eerste, tweede en derde zone kosten elk € 2,05. Daarnaast geldt altijd een opstaptarief van € 2,05. Vanaf zone vier geldt een tarief van € 4,10 per zone. (Tarieven voor 2010; de tarieven worden elk jaar aangepast.) U betaalt bij de chauffeur, gewoon met contant geld.
RegioTaxi Haaglanden is voor iedereen beschikbaar, maar is speciaal ingericht voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Ook rolstoelen, scootmobielen en rollators kunnen mee.

 
 
 
Haagse Ouderen is onderdeel
van Xtra welzijn en de 3 werkmaatschappijen
VÓÓR, MOOI en Zebra.
 
Voor telefonische informatie klik op onderstaande link
en u komt terecht bij de telefoonnummers van
de wijkcentra / servicepunten XL:

http://bit.ly/1BhKQbG

 

 

Social Media

Youtube