Pas de tekstgrootte aan: bl-minus-gray bl-plus-blue

Verlenging rijbewijs voor 70+’ers

  • Gepubliceerd: 14 mei 2011
  • Laatste update: 05 november 2013

In Nederland worden rijbewijzen in de regel afgegeven voor een periode van tien jaar. Op deze regel bestaan enkele uitzonderingen. Rijbewijzen worden afgegeven met een kortere geldigheid als de aanvrager ouder is dan 60 of als er een medische indicatie voor bestaat.
Vanaf de 70e verjaardag is voor een nieuw rijbewijs altijd een medische keuring verplicht. U hebt dan voor een nieuw rijbewijs een uittreksel uit het bevolkingsregister, een eigen verklaring en een geneeskundig verslag nodig. De formulieren hiervoor zijn bij de stadsdeelkantoren verkrijgbaar. U kunt zich door uw eigen huisarts laten onderzoeken en de verklaring laten invullen. Vervolgens stuurt u de formulieren naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Als er geen medische problemen zijn, krijgt u na enige tijd de papieren in de brievenbus. Met de verkregen papieren en twee pasfoto's gaat u naar het stadsdeelkantoor en na 5 werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen (lever daarbij uw oude rijbewijs in).
In verband met de wachttijden bij doorverwijzing naar specialisten, is het aan te raden om tijdig (3 maanden voor uw 70e verjaardag) de verlenging van uw rijbewijs te regelen.
Of bij een van de ouderenbonden; deze kunnen vaak voordelige keuringen voor hun leden regelen.

 
 
 
Haagse Ouderen is onderdeel
van Xtra welzijn en de 3 werkmaatschappijen
VÓÓR, MOOI en Zebra.
 
Voor telefonische informatie klik op onderstaande link
en u komt terecht bij de telefoonnummers van
de wijkcentra / servicepunten XL:

http://bit.ly/1BhKQbG

 

 

Social Media

Youtube