• Home
  • Nieuws
  • Gezocht: ‘Brei-oma’s en -opa’s’!
Pas de tekstgrootte aan: bl-minus-gray bl-plus-blue

Gezocht: ‘Brei-oma’s en -opa’s’!

Share This

  • Gepubliceerd: maandag, 11 september 2017
  • Laatste update: maandag, 11 september 2017
Wonnebald en Vivendi gaan samenwerken

Basisschool Wonnebald en Vivendi gaan dit najaar samen van start met het project ‘Blij dat ik Brei’: wijkbewoners helpen wekelijks de eersteklassers van de school Wonnebald bij de breiles.  Zo ontstaat contact tussen wijkbewoners en leerlingen. Beide hebben verhalen, die ze met elkaar kunnen delen. Op die manier wordt een band opgebouwd tussen kind en ‘brei-oma of -opa’, en tussen de school en de wijk.

Handwerken heeft een belangrijke plaats in het Vrijeschoolonderwijs. Kinderen leren om zelf iets te maken wat in de hedendaagse wereld vaak door machines is overgenomen .  Door kinderen een mooi brei- of handwerkje te laten maken, ontwikkelen ze hun daadkracht, fijne motoriek en concentratie.

De ‘brei-oma’s  en -opa’s’ moeten natuurlijk zelf wel kunnen breien en het leuk vinden om met kinderen te werken. Zij helpen de kinderen met het opzetten van steken en het breien zelf. Er zullen ook wel eens steekjes vallen, en dat moet weer hersteld worden. Van de oma’s en opa’s  wordt dan ook  een  dosis geduld gevraagd en ook energie om met de kinderen om te gaan en een conversatie te voeren tijdens het breien.

Doel van het project is tevens dat het contact tussen jong en oud en tussen de school en de wijk bevorderd wordt. De brei-oma’s en -opa’s worden tijdens het schooljaar uitgenodigd om de jaarfeesten op de school bij te wonen, die zo kenmerkend zijn voor het Vrijeschoolonderwijs. Zo wordt een band opgebouwd tussen school en wijk, die leidt tot een samenwerkingsrelatie en meer gemeenschapsgevoel in de wijk.

De lessen vinden wekelijks plaats op dinsdag van 14:00 tot 14:45 uur op Wonnebaldschool, Mozartlaan 189. Vóórdat met het project gestart wordt, is er een kennismaking met de juffen en de leiding van de school.

Bent u wijkbewoner en lijkt het u leuk om aan ‘Blij dat ik Brei’ mee te doen? Dan kunt u zich aanmelden bij Vivendi (e-mail: bethelblijft@gmail.com of de website www.bethelblijft.nl)  of tijdens de komende Vivendi-middagen op dinsdag 12 en 26 september in de kantine van Wings, Mozartlaan 195.
 
 
 
Haagse Ouderen is onderdeel
van Xtra welzijn en de 3 werkmaatschappijen
VÓÓR, MOOI en Zebra.
 
Voor telefonische informatie klik op onderstaande link
en u komt terecht bij de telefoonnummers van
de wijkcentra / servicepunten XL:

http://bit.ly/1BhKQbG

 

 

Social Media

Youtube