Pas de tekstgrootte aan: bl-minus-gray bl-plus-blue

Goedkope ziektekostenverzekering

  • Gepubliceerd: 03 december 2015
  • Laatste update: 07 december 2015

Over het algemeen hebben ouderen meer zorg nodig dan jongeren. Door ouderdomskwalen kun je bijvoorbeeld meer fysiotherapie of medicijnen nodig hebben. Om niet zelf voor alle kosten op te draaien, is het vaak verstandig om je aanvullend te verzekeren.Aanvullende verzekeringengeven meer dekking dan debasisverzekering. Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering te hebben. Een aanvullende verzekering is vrijwillig.

Eigen risico en zorgverzekering ouderen

Graag wilt iedereen de beste zorg voor de laagste premie. Dit geldt ook voor ouderen. Het is natuurlijk niet altijd zo dat elke ouder last heeft van ouderdomskwaaltjes. Veel ouderen zijn tegenwoordig veel met hun gezondheid bezig en vitaal. Als je nooit ergens last van hebt, kun je daarom je eigen risico verhogen. Je kunt je eigen risico met stappen van 100 euro verhogen, tot een maximum van 500 euro. Dit noem je het vrijwillig eigen risico. Hoe hoger het vrijwillige eigen risico, hoe lager de premie is per maand. Het verhogen van het eigen risico is niet aan te raden als je problemen hebt met je gezondheid. Je maakt dan vaak veel medische kosten en je bent in vrijwel alle gevallen je eigen risico kwijt.

Tips voor kiezen juiste zorgverzekering ouderen

Het uitzoeken en kiezen van de juiste (aanvullende) zorgverzekering kan heel lastig zijn. Als je er zelf niet uitkomt, kun je verschillende stappen ondernemen:

1.       Ga met je partner, kinderen of andere familieleden/kennissen een keer rond de tafel zitten en zet op een rijtje welke zorg je echt nodig hebt. Waar maak je op dit moment veel gebruik van? Of waar ga je veel gebruik van maken? Sluit mijn huidige zorgverzekering nog wel aan op mijn zorgbehoefte? Als je dit in kaart hebt gebracht, heb je een beter beeld wat je komend jaar nodig hebt en kun je gerichter zoeken naar de juiste zorgverzekering.

 

2.       Als je hebt uitgezocht welke zorg voor jou belangrijk is, is het verstandig om na te gaan of je deze zorg aanvullend moet/kunt verzekeren of niet. In sommige gevallen is het zelf betalen van zorgkosten voordeliger dan je aanvullend te verzekeren. Daarnaast bieden sommige zorgverzekeraars uitgebreide aanvullende pakketten, met uiteenlopende vergoedingen. Als je veel van deze vergoedingen nodig hebt, is het wellicht voordeliger om zo’n pakket te nemen. Maar als je maar één onderdeel nodig hebt van het uitgebreide aanvullende pakket, is het verstandiger om een meer specifieke aanvullende verzekering te nemen.

 

3.       Ten slotte kun jezorgverzekeringen vergelijkenop Independer. Wij kunnen je helpen bij het kiezen van de beste zorgverzekering aan de hand van onze 'help mij stap voor stap kiezen' mogelijkheid, maar je kunt het ook zelf samen stellen. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je altijd onze zorgexperts bellen. Zij staan van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur voor je klaar.

Op de site van Independer kunt u alle ziektekostenverzekeringen vergelijken.

Telefoon: 035 - 626 55 44

Independer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. 

 

 

 

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. De zorgverzekering betaalt uw huisarts, een specialist of het ziekenhuis. Hiervoor moet u elke maand een premie betalen. Bij de gemeente Den Haag kunt u ook een zorgverzekering krijg. Die is goed, maar ook goedkoop. De gemeente betaalt een deel van de premie. U hoeft de rekening niet eerst zelf te betalen.

 

Wanneer kunt u meedoen met deze verzekering?

 

 
 
 
Haagse Ouderen is onderdeel
van Xtra welzijn en de 3 werkmaatschappijen
VÓÓR, MOOI en Zebra.
 
Voor telefonische informatie klik op onderstaande link
en u komt terecht bij de telefoonnummers van
de wijkcentra / servicepunten XL:

http://bit.ly/1BhKQbG

 

 

Social Media

Youtube